Obs! Cookies används på den här webbplatsen för att ge dig den bästa användarupplevelsen. Om du fortsätter antar vi att du samtycker till att ta emot cookies från den här webbplatsen. OK

Matstolar

22-04-2022

Stolen tillgodoser våra fysiska och psykiska behov av vila, avkoppling, mat och arbete på ett mycket mer omfattande sätt än någon annan möbel.

Här hittar du de modernaste modellerna av matstolar, gaimingstolar och kontorsstolar som inte bara passar bra i ditt rum, skåp eller lägenhet, utan också skapar en mysig atmosfär. Beroende på din smak erbjuder vi också ett brett utbud av färger på matstolar, gaimingstolar och kontorsstolar.

Matstolar

Matstolen är ofta en stolthet för personer som gärna tar emot gäster på middag. En stor fördel med en bra matstol är att den kan ge alla en bekväm plats. Matstolar skiljer sig åt inte bara i fråga om material, utan också i fråga om form, typ och mått. Varje material har sina egenskaper och fördelar.  Vi presenterar följande material för matstolar:

Sätesöverdrag: konstläder (100 % polyuretan).

Ram: bok, metall

Sätesskal: polypropen

Matstolar i trä är perfekta för ett hem med traditionell stil, särskilt när de omges av andra trämöbler. Du kan få dem med eller utan träarmar eller med stoppade säten och ryggar, beroende på hur formell du vill ha den. Matstolar i trä klarar lätt av de påfrestningar som daglig användning medför och är garanterat funktionella under mycket lång tid. Rätt beläggning skyddar dem mot svamp- och termitangrepp och är säker på att de kommer att förbli funktionella och vackra under mycket lång tid. Trästolar är i allmänhet väderbeständiga. Även om du glömmer dem utomhus när du umgås med dina vänner kan vädret inte skada stolarna.

Matstolar i metall har ett modernt utseende, så de kan förnya vilket rum som helst. De är också vanligtvis lätta, så du kan lätt plocka upp dem och flytta dem till ett annat rum eller till och med utomhus om du behöver det. Och de är lätta att hålla rena, eftersom du helt enkelt kan torka av metallytan för att ta bort spill.

En viktig fördel med matstolar med konstläderöverdrag är att de är billigare än läder. Det är också mer hållbart och lätt att rengöra eftersom det inte är poröst. Detta gör det lättare att torka bort vätskor, smuts och annat skräp utan att det blir fläckar på sätesklädseln. Även om vissa konstläderstolar har små hål för att hjälpa dem att andas har materialet en tendens att absorbera vätska mindre lätt, vilket gör det lätt att rengöra spill eller vatten. En stor fördel är att konstläder inte bleknar med åldern. Fauxlädersäten är mer hållbara och motståndskraftiga mot repor. 

Specialister rekommenderar att du köper matstolar med en sitthöjd på 40-50 cm så att stolarna passar ihop med den övriga inredningen i köket. Alla våra matstolar har en sitthöjd på ca 43 cm, vilket garanterar en bra möblering i alla matsalar.

När du har valt de stolar i rätt material som du helst vill ha i din matsal kan du fokusera på designen. Det innebär att du måste leta efter färger och mönster som passar bäst för ditt hem. Om de flesta av dina möbler och väggarna har neutrala färger kan du välja beige, vita eller solbruna stolar till matsalen. Naturligtvis kan det också vara ett bra tillfälle att utrusta rummet med stolar i kungsfisk, rött eller någon annan nyans.

Hos oss kan du välja 2,4,6,8 matstolar av en viss modell, beroende på vad du vill.